A Supra rajongói nem fogadták lelkesedéssel, hogy a Toyota a BMW-vel együttműködésben építette meg a japán sportautó legújabb generációját, pedig az eredmény elég jól sikerült. Most az is kiderül, hogy mire megy a Z4-hez képest.

Nem titok, hogy az új Supra a BMW Z4 testvérmodellje, a németektől származó háromliteres, soros hathengeres, turbós erőforrás és nyolcfokozatú automata váltó került bele, de azért a Toyota is eleget dolgozott azon, hogy az eredmény kifogástalan legyen. Most pedig egymás mellé állították a két típust a carwow gyorsulási versenyén.

Az eredmény némiképp meglepő lehet, hiszen a két műszakilag szinte egyforma sportautó közül az egyik egyértelműen jobban gyorsul,

pedig hogy biztosra menjenek, többször is elvégezték a mérést, álló és gördülő rajttal is. A teljesítményük egyformán 340 lóerő, a Michelin Pilot Super Sport gumik azonosak, és a Z4 csak 40 kilogrammal nehezebb, aminek nem kellene számítania.

A megoldás a videó legvégén hallható részlet lehet, ugyanis a versennyel egyszerre fékpadon is megmérték a Supra teljesítményét, és igencsak eltért a gyárilag ígért adattól.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában