Ha nem is új, de egy mostantól szigorúbban vett szabály miatt kerülhet bajba Lewis Hamilton.

Az FIA még az Ausztrál Nagydíjon jelezte, hogy ezentúl szigorúbban fogják ellenőrizni, hogy a versenyzők betartják-e többek között az ékszerviselés tilalmára vonatkozó szabályokat (amit a pilóták testi épségének védelme, illetve az autókból való biztonságos kiszabadulás miatt tartanak indokoltnak). Ez többek között a számos fülbevalóval és piercinggel rendelkező Lewis Hamilton tetszését sem nyerte el, annyira nem, hogy a Miami Nagydíj sajtónapján temérdek gyűrűvel, nyaklánccal és karórával jelent meg:

Hamilton két versenyhétvégényi haladékot kapott testékszereinek eltávolítására, ugyanakkor a hétszeres világbajnok jelezte, hogy nem fog megszabadulni testékszereitől és bízik abban, hogy a szezon végéig haladékot kap – a Sky Sports riportere, Ted Kravitz azt jósolja, hogy hatalmas botrány lesz ebből:

„Ha az FIA úgy dönt, hogy a versenyzőt is a gépátvétel részének tekinti – azaz a pilótát is ugyanúgy átvizsgálják, mint egy autót –, amit úgy tűnik, megtehetnek, akkor megakadályozhatják, hogy Lewis a pályára guruljon. (...) Ebből még piszok nagy botrány kerekedhet.”

A britet vélhetően pénzbírsággal fogják sújtani, amennyiben a türelmi idő lejárta után sem lesz hajlandó megszabadulni testékszereitől. Ugyanakkor ez sem egy végtelenségig tartható állapot, előbb-utóbb egészen biztosan komolyabb szankciókhoz nyúl majd az FIA. Hamilton egyébként már utalt arra, hogy a dolgok alakulásától függően akár az is előfordulhat, hogy a Mercedes kénytelen lesz a tartalékpilótához nyúlni.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Nem is akárkire cserélheti le Vettelt csapata

Többszörös világbajnok válthatja a többszörös világbajnokot az Aston Martinnál.

Saját csapata állítja, hogy Verstappen büntetőfékezett Hamilton előtt

A Red Bull szerint többször is túlzásokba esett Verstappen a Hamilton elleni közdelem során.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Gyönyörű ez a klasszikus Porsche, csak éppen teljesen elektromos

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

További cikkeink a témában