Bejelentette következő újdonságát a Lexus, és az LBX néven érkező modell egy részletét már meg is mutatták. A legelérhetőbb, és ezért a legnépszerűbb Lexus lehet belőle.

Hamarosan hivatalosan is leleplezi a Lexus a legújabb modelljét, amivel lefelé bővíti a kínálatát. Jelenleg a 2019-ben érkezett kompakt crossover UX számít a japán márka belépőmodelljének, miután a még 2010-ben bemutatott CT gyártása idővel befejeződött. Az új modell méretben hasonló lesz az UX-hez, de a stílusa teljesen eltér majd tőle.

Már a nevét is tudjuk, Lexus LBX-nek fogják hívni, amivel eltérnek a márka által használt kétbetűs, X-re végződő nevektől,

mint az UX, NX vagy RX. Logikusan BX lett volna a neve, de ezek szerint a Citroën nem adta oda a nevet úgy, mint a BMW-nek az XM-et, ezért a Lexusnál kénytelenek voltak a márka nevére utaló L betűt eléje illeszteni.

Mutattak is egy pár sejtelmes képet az újdonságról, és ebből kiderül, hogy a Lexus új stílusirányzatát viszi tovább az LBX, ráadásul az RX-en látott rozé színt is megkapja. A hajtásláncáról csak találgatni lehet, hogy az UX-ben is dolgozó hibrid vagy elektromos hajtás kerül bele, de sokat már nem kell várni, a június 5-i premieren minden kiderül.

Ez is érdekelhet:

Jóval nagyobb akkumulátort kap a Lexus első elektromos autója

Az UX-nek így már egészen jó a hatótávja.

Európába jön a Lexus szupertágas luxuskisbusza

Fotelek, tévé és hűtő is van a magánrepülőgépeket idéző fedélzetén.

Plug-in hibrid és turbós hibrid változatban is érkezik az új Lexus RX

A japán prémiummárka mérnökei odatették magukat az új RX tervezésénél.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés