Eljött az ideje a ráncfelvarrásnak a Lexus kompakt méretű crossoverénél, és a megújulásból nem maradt ki az UX elektromos hajtású változata sem, aminek így már egészen jó a hatótávja.

Még csak három éve annak, hogy megérkezett a hibridek terén élen járó Lexus első elektromos autója, amit a kompakt UX-ből építettek. A 300e-vel szemben leggyakrabban megfogalmazott kritika az volt, hogy az 54,3 kilowattórás akkumulátora nem enged túl nagy hatótávot, a 315 kilométer szerénynek tűnt a riválisokhoz képest.

Három évvel a bemutatója után eljött a ráncfelvarrás ideje, és az UX feszes vonalain nem igazán változtattak, de az elektromos hajtású változat

lényeges újdonsága a jóval nagyobb kapacitású, 72,8 kilowattórás akkumulátor.

Az elektromos Lexus hatótávja ezzel 450 kilométerre nőtt a 17 colos kerekeken, és 440 km marad a 18-asokon is.

A hibrid UX-hez hasonlóan az elektromos modell is új infotainment rendszereket kapott, a 7 és 10 colos helyett 8 és 12,3 colos képernyők közül lehet választani, és ennél is fontosabb, hogy

az ülések közti touchpad helyett végre érintéssel lehet kezelni a kijelzőket,

ezért 14 centivel közelebb tették a vezetőhöz.

Az első kerekeket továbbra is 204 lóerős, 300 Nm nyomatékú motor hajtja, és megmaradt a korábbi japán autókra jellemző CHAdeMO töltőcsatlakozó is, a ma már kevésnek mondható 35 kilowattos töltési teljesítménnyel. A megújult UX jövő tavasszal érkezik az európai kereskedésekbe, a nagyobb akku miatt várhatóan magasabb áron.

Ez is érdekelhet:

Addig se unatkozzunk, amíg megjönnek a valódi elektromos Toyoták és Lexusok! Teszt: Lexus UX 300e

A Toyota első nálunk kapható villanyautója ez a Lexus. Vegyes érzésekkel adtam vissza a teszt után: nem rossz, de süt belőle, hogy a gyártó se gondolta komolyan.

A Lexus letette a névjegyét az elektromos autók között

A hibridek királya bemutatta az első elektromosnak tervezett autóját.

Plug-in hibrid és turbós hibrid változatban is érkezik az új Lexus RX

A japán prémiummárka mérnökei odatették magukat az új RX tervezésénél.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában