A Lexust a hibrid autókról ismerhetjük, de eddig csak óvatosan léptek az elektromos autók egyre bővülő piacára. Az új RZ 450e-ben az elektromos hajtáson kívül is sok érdekesség akad.

Nem ez a Lexus első elektromos autója, hiszen a japán prémiummárka már 2019-ben bemutatta a kompakt UX elektromos hajtású változatát, de az UX 300e egy benzines hibrid modell átépítésével született. Amikor a Toyota leleplezte a furcsa névre keresztelt bZ4X-et, akkor sejteni lehetett, hogy ennek alapjára építve születik meg a Lexus első eleve elektromosnak tervezett autója, a most kihozott RZ 450e.

4,8 méteres hosszával és 2,85 méteres tengelytávjával az új RZ 450e-t a hibrid NX és RX közé pozícionálta a Lexus.

A stílusa is ezt a két modellt idézi, de még azoknál is különlegesebb és feltűnőbb lett, főleg az opciós kétszínű fényezéssel. Az elektromos autónál hűtőmaszkra már nem lenne szükség, de a dizájnerek megtartották az orsó alakú motívumot az RZ orrán, és a fényszórók is karakteres L-alakban világítanak.

Az előzeteséből már kiderült, hogy az új RZ egyik legérdekesebb része a futurisztikus kormánykereke lesz.

Az opciós, One Motion Grip névre keresztelt kormány nem is kerek, ráadásul az űrhajószerű irányítószerv drive-by-wire módon kapcsolódik a kerekekhez, ezért sosem kell átfogni, maximum 150 fokot fordul egyenesből balra vagy jobbra. Az autó egy kamerával pásztázza az utat, és a szükséges mértékben változtatja az áttételezést.

Ha nem jön be a futurisztikus kormány, akkor hagyományos kerékkel is kérhető az RZ

A gombnyomásra működő, holttérfigyelővel együttműködő kilincsek, a head-up display és a 14 colos érintőképernyős rendszer az új NX-ből lehet ismerős, de az RZ belső tere ezeken kívül is tartogat érdekességeket. Az elektromos autóban télen hasznos lehet a térdmagasságra fókuszáló intenzív fűtőrendszer, ami a hatékonyságot fokozza, nyáron pedig

a gombnyomásra elektrokromatikusan elsötétíthető panorámatető tehet jó szolgálatot.
Az RZ 450e-ben egy 150 kilowattos elektromotor hajtja az első, és egy 80 kilowattos a hátsó kerekeket, a kombinált teljesítmény 313 lóerő.

A Lexus elektromos autója ezzel 5,6 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebességét 160 km/h-nál korlátozzák, míg a 71,4 kilowattórás akkumulátor a 18 kilowattórás fogyasztással 400 kilométeres hatótávot enged. A Lexus elektromos újdonságát 150 kilowattal lehet tölteni, ezért 20-ról 80 százalékra fél óra alatt tölt fel.

Ez is érdekelhet:

Itt a Lexus első teljesen elektromos hajtású autója

A kompakt crossover UX-ből készült.

A Toyota egészpályás letámadást indított az elektromos autók terén

Megmutatták, mire számíthatunk a Toyotától és a Lexustól a közeli jövőben, és néhány izgalmas meglepetés is van közöttük.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Újra zúghat a Volga, de eddig sem volt könnyű dolga

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés