Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nálunk sosem lehetett kapni, de az Egyesült Államokban a Lincoln a Ford luxusmárkája, és most bemutatták a legújabb elképzelésüket. Az Aviator az aktuális divatnak megfelelően természetesen egy nagydarab SUV, de abból igencsak fényűző fajta.

Még csak prototípusnak hívják, de nagyjából így fog kinézni a legújabb Lincoln Aviator, amikor a közeljövőben gyártásba kerül. A hatalmas SUV-ról még nem árultak el adatokat, csak annyit, hogy duplaturbós benzinessel kombinált, konnektorról tölthető hibrid hajtással fog piacra kerülni, az utastere pedig a legfényűzőbb berendezést kapja meg, amire csak a Fordnál képesek.

Érdemes elidőzni az utastér részletein, hiszen a bőrbe kötött belső tér tele van igényes megoldásokkal, rafinált burkolatokkal és rejtett kapcsolókkal. Az automata váltó irányválasztó gombjait például a középkonzolra tették, ez már hagyomány a Lincolnnál. De a megszokott kulcsra sincs már szükség, hiszen az ajtók nyitása és a motor indítása is okostelefonnal történhet.

Nem az Aviator a Lincoln legnagyobb SUV-je, hiszen nemrég mutatták be a Navigator legújabb változatát, de ez a modell lényegében annak a formavilágát és luxusát kínálja egy szinttel elérhetőbb áron. Mint a Navigator, úgy az Aviator is csak az Egyesült Államokban lesz kapható, pedig szívesen indulnánk vele egy kontinenst átszelő túrára.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.