Sajnos a Volvo nem tér vissza a túraautó-világkupába, de a svéd márka autóit felkészítő Cyan Racing jövőre a céghez tartozó új kínai autómárkával indul a WTCR mezőnyében. A Lynk & Co szedánjából faragtak versenyautót, amivel Thed Björk indul majd.

2015 óta a csapat jellegzetes ciánkék színe után Cyan Racing a neve annak a motorsport-műhelynek, ami több évtizede versenyezteti a Volvókat, miután a Volvo a saját sportmodelljei számára átvette a Polestar nevet. A csapat a Volvo S60-nal indult a WTCC-ben, ahol az előző évben Thed Björk vezetésével megszerezték a világbajnoki címet Michelisz Norbi elől.

A Volvo kiszállt, de a Cyan Racing nem sokáig hiányzik a túraautó-világsorozatból,

mert jövőre ismét harcba szállnak, ezúttal a tulajdonos Geely új kínai autómárkájával. Az európai piacra is hamarosan érkező Lynk & Co első két típusa, a 01 és a 02 két szabadidő-autó volt, a 03 azonban egy 4,64 méter hosszú szedán, ami ideális versenyautó-alap lehetett.

A formáját még szokni kell, de a technikája elég meggyőző,

a 03 ugyanis arra az alapra épül, mint a Volvo XC40, és a technikája is onnan származik, az 1,5 literes, háromhengeres turbós benzinmotorja 156 lóerős. A versenyautó ennél jóval izmosabb lesz, a szabályoknak megfelelően négyhengeres motor kerül bele.

Már a csapat első pilótája is megvan,

nem volt nehéz kitalálni, hogy Thed Björk lesz az, aki Michelisszel nagyot csatázva 2017-ben világbajnoki címet hozott a csapatnak, és jelenleg a tabella második helyén áll. Még nem árulták el, hogy hány autót indítanak, és azt sem, hogy ki lesz Björk csapattársa, de a jelek szerint elég erős ellenfelet kap a túraautó-világkupában Michelisz Norbi.

Ez is érdekelhet:

Most éppen ez a kínai autó jönne Európába

Nem akármilyen, hanem az Év autója díjat nyert Volvo XC40 rokona.

És ezt olvastad már?
Michael Schumacher is ezzel kezdte – a Ford visszatér a Formula–1-be
További cikkeink a témában