Az ominózus monacói hiba miatt.

Katasztrófálisan sikerült Charles Leclerc hazai versenye, a Monacói Nagydíj. A problémák az időmérőn kezdődtek, amikor a Ferrari a Q1 hajrájában nem küldte ki újabb mért körre a monacóit, aki így már az első szakaszban búcsúra kényszerült a 16. helyezésével – egyébként éppen csapattársa, Sebastian Vettel ütötte ki az első 15-ből –, vagyis a maranellóiak elszámolták magukat.

Leclerc a futamon aztán mindent megtett, hogy átverekedje magát versenytársain, ám egy kanyarban túlvállalta magát, és koccant Nico Hülkenberggel, aminek nem sokkal később a monacói kiesését eredményezte.

Ezek után arról kezdtek pletykálni, hogy a fiatal pilótának elege lett a csapatutasításokból és a csapat elhibázott stratégiai döntéseiből, amik javarészt az ő kárára születtek és kész elhagyni az olasz istállót.

A Ferrari talán beijedt, vagy ki tudja, mindenesetre az ügyvezető igazgató, Louis Camilleri bocsánatot kért Leclerc-től:

„Őszintén elnézést kérünk tőle! A lényeg, hogy ilyen hiba többé nem fordulhat elő újra. Néha megesik az ilyen, de nem ismétlődhet. Elismerjük, hogy a csapat hibázott. Most viszont már tovább kell lépnünk, és arra kell törekednünk, hogy közelebb kerüljünk a Mercedeshez.”

A csapatfőnök, Mattia Binotto is kiáll a fiatal monacói mellett, pontosabban arról beszélt, hogy Leclerc mindent megtett a futamon, és bár a szép megmozdulásai mellett egy hiba is becsúszott, de attól még bizonyította, hogy ő aza fajta pilüta, aki soha nem adja fel, ezt pedig nagyra becsüli benne.

Eközben...

(Forrás: scuderiafans.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kínai elektromos autó döntötte meg a leggyorsabb driftelés rekordját