A páncélozott autóról egészen biztosan nem egy olyan sportautó jutna eszedbe, mint a Ferrari 458 Speciale, pedig készítenek belőle golyóálló változatot. Thomas Magnum imádná.

Thomas Magnum elválaszthatatlan társa volt a Ferrari 308 GTS, és ha a sorozat ma játszódna, akkor biztosan egy ilyen golyóálló Ferrarit vezetne.

Magnum bajusz és hangulat nélkül maradt, de Zeusz és Apollo a régiek

Elindult a rebootolt Magnum-sorozat, ami jobb, mint amilyennek először tűnt, de még így is teljesen felesleges.

Persze pár éve fel is élesztették a szériát, és Tom Selleck kevésé karakteres utódja a klasszikus 308-as mellett egy 488 GTB-t is vezetett benne, még ha ügyetlen replika is volt a Ferrari.

A képeken látható 458 Speciale azonban nem replika, hanem egy valódi Ferrari, amit golyóálló védelemmel láttak el.

Az építésért az AddArmor felel, a céget másfél éve arról ismertük meg, hogy egy Audi RS7 Sportback tuningolásával előálltak a világ leggyorsabb páncélozott autójával. A most bemutatott Ferrari sem sokkal lassabb nála.

A páncélozásnál megszokott acélhoz képest 60 százalékkal könnyebb szintetikus anyag használatával tették golyóállóvá a Ferrarit,

és még az üveg, akril és polikarbonát rétegekből álló ablakai is csak két centi vastagok. A 458 Speciale egy könnyített kipufogórendszert kapott, és minden szénszálas opciót megrendeltek hozzá, így csak 30 kilogrammal lett nehezebb.

A golyóálló Ferrari 458 Speciale ezzel éppen olyan gyors maradt, mint a szériamodell, 2,8 másodperc alatt gyorsul százra,

a végsebessége eléri a 325 km/órát. Még ha bombát nem is robbanthatnak alatta, de a .44-es Magnum lövedéknek ellenáll, ezért bajszos hősünk egészen biztosan ilyen Ferrarit kérne Higginstől – csak nyitható tetővel.

Ez is érdekelhet:

A világ leggyorsabb páncélozott autója ez az Audi RS7

300 km/óra feletti tempóval lehet meglépni vele.

És ezt olvastad már?
200-zal az autópályán, 30-cal a faluban a 2,5 tonnás halványzöld német villanytankkal, az Audi Q8 e-tronnal
További cikkeink a témában