Ha nem elég fényűző a Maybach-emblémás S-osztály, akkor jön képbe a Mansory, amely még egyedibbé tette a Mercedes luxusautóját. És persze izmosabbá.

Azt gondoltuk volna, hogy Maybach kivitelben tényleg minden kívánságot képes valóra váltani az S-osztály, de akadnak olyan vásárlók, akiknek így sem elég fényűző a Mercedes luxusautója. Mi másért fogott volna bele a méregdrága limuzin átszabásába a Mansory, amit a meghökkentő stílusú tuningolt modelljeiről ismerünk?

A Mansory átirata megtartja a Maybach S-osztály jellegzetes hűtőmaszkját, és még a kétszínű fényezést is.

Mégis sokkal sportosabbnak tűnik az eredmény, ami az elöl 22, hátul 23 colos egyedi kerekeken kívül az AMG modelleket idéző nagy légbeömlős lökhárító, a méretes diffúzor és a négy szögletes kipufogóvég érdeme.

A belső tér luxusát is lehetett fokozni, de itt már kevesebb tér maradt a Mansory számára.

Az egyedi bőrkárpiton felül a csillagos égboltot mintázó tetőkárpit érdemes említést, aminek az ötletét bizonyára a Rolls-Royce ihlette. A kormánykerékre, az ülésekre és az alumínium pedálsorra is elrejtették a Mansory logóját.

Nem lenne igazi tuningcég a Mansory, ha nem nyúlt volna a motorhoz. Az S-osztály kétféle változatban rendelhető náluk, az S 580-ban dolgozó 4 literes biturbó V8-as teljesítményét 503-ról 600 lóerőre növelték, míg az S 680-ban a 6 literes V12-es immár 612 helyett 720 lóerőre és kereken 1000 Nm nyomatékra képes.

Ez is érdekelhet:

A Mansory nem tolta túl az új S-osztály tuningját

A céghez képest egészen visszafogott lett a Mercedes limuzinja.

Szárnyból bőven jutott erre az Aston Martin DBX-re

A Mansory ezúttal túllőtt volna a célon?

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában