Röviden: bocsánatot kért a Red Bull.

Max Verstappen a Szaúd-arábiai Nagydíj leintését követően is megbüntették, a holland 10 másodperces időbüntetést kapott, amiért az egyik pozíció-visszaadás során – a sportfelügyelők szerint – hirtelenül és kiszámíthatatlanul fékezett, aminek következtében Hamilton összeütközött vele – egyébként mindkét pilóta be tudta fejezni a versenyt.

A leintés után a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy nyilatkozott egy osztrák televíziócsatornának, hogy egyértelműen nem Verstappen a hibás, a holland pilóta nem féktesztelte Hamiltont (amit egyébként tilos lenne), a hétszeres világbajnok panaszkodása lényegében ostobaság. Mostanra azonban mindezt már másképp látja Helmut Marko:

„Az ominózus tévéinterjú idején azokra az információkra hagyatkoztam, amit a mérnökeinktől kaptam. Nyilvánvalóan nem volt igazuk, ezért elnézést kérek.”

A szezonzáró futamra is kitért Helmut Marko, elmondta, hogy nyerni mennek Abu-Dzabiba, erre pedig nagyobb esélyük van, mint Szaúd-Arábiában volt, ez a pálya ugyanis jobban fekszik a Red Bullnak – meglátjuk.

(Forrás: F1-Insider, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Vettel pótolhatja Hamiltont, ha visszavonul a brit?