Egy sor tanulmányautóval jelezte a Volkswagen, hogy komolyan gondolja az elektromos autózást, és ezek közül a Golf-méretű ID Neo lesz az első, ami gyártásba kerül. A márka most megmutatta az egyelőre még álcázott prototípusokat.

Elektromos autója most is van a Volkswagennek, de már az e-up! és az e-Golf utáni korszakot készíti elő a márka. A jelenlegi típusokkal ellentétben nem egy benzines modell átalakított változatáról lesz szó, hanem eleve elektromos hajtásúnak tervezett autóról. A mérnökök ezért sokkal szabadabban alakíthatták ki a berendezését.

A koncepciók közül elsőként az ID Neo válik valóra, ami egy Golf-méretű autó lesz, de kissé más arányokkal.

A 4,25 méteres hossza megfelel a kompakt autóénak, de a 2,8 méteres tengelytávja jóval tágasabb utastér kialakítását tette lehetővé. Az akkumulátort a padlóba, a motort a hátsó kerekekhez építették.

A formája is eltér attól, amit a Golfnál hosszú ideje megszoktunk.

A prototípusokról most közzétett képek megerősítik, hogy nagyvonalakban az ID Concept alakja kerül gyártásba, de a fényszórókat és a hátsó lámpákat, a kilincseket és a tükröket hagyományos darabokra cserélik. A nagy kerekei egy kicsit a BMW i3-éra hasonlítanak.

A műszaki részleteket egyelőre nem árulta el a Volkswagen, a tanulmányautót 170 lóerős elektromotor mozgatta, a 48 kilowattórás akkumulátor egy feltöltéssel 300 kilométer megtételére elegendő.

Más források 204 lóerős elektromotort és nagyobb, akár 4-500 kilométeres hatótávot is elképzelhetőnek tartanak.

Jelenleg a márka vezetése, mérnökök és újságírók tesztelik a prototípusokat Dél-Afrikában, itt készültek a fényképek is. A gyártása 2019 végén kezdődhet meg Zwickauban, a forgalmazása 2020-tól indul, és

az ID Neo lesz az első Volkswagen, amit akár online is lehet majd rendelni a márka webáruházából.

Nézd meg, milyen volt tanulmányként:

Elektromos Volkswagen jön a Golf után

Nagy dobással készül a következő évekre a Volkswagen: jön az új villanyautó, amit az alapoktól kezdve elektromosnak terveztek. 2020-ban már te is vezetheted.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában