Két éve egy olyan koncepcióval vett le mindenkit a lábáról a Porsche, amiről kevesen gondoltuk, hogy egyhamar valóra válik. De a Mission E már készül a szériagyártásra, az első álcázott példányokat közúton és versenypályán is lefotózták.

Komolyan gondolja, hogy tisztán elektromos hajtású sportlimuzint készít a Porsche, hiszen nem elégedett meg annyival, hogy 2015-ben mindenkit elkápráztatott a Mission E tanulmányautóval, hanem már a szériagyártásra készülő prototípusokat teszteli. Az álcázott Porschéket a közúton és a Nürburgringen is lefotózták.

Úgy tűnik, hogy megtartják a Mission E izgalmas formáját és arányait, a végleges modell még kívánatosabb sportlimuzin lehet, mint a Panamera. A műszaki részletei még nem ismertek, de bizakodásra adhat okot a tanulmányautó 600 lóerős teljesítménye, 3,5 másodperces gyorsulása és 500 kilométeres hatótávja.

Már belátható közelségbe került, hogy megismerjük az első tisztán elektromos szériagyártású Porschét, hiszen a tervek szerint a Mission E végleges változata 2019-ben gyártásba kerül. A neve még nem ismert, de jó lesz megjegyezni ezt az autót, hiszen a jelek szerint nehéz napokat okozhat még a Teslának is.

Nézd meg addig is, hogyan nézett ki a Mission E tanulmányautónak:

És ezt olvastad már?
Archív felvételen a világ legelső F1-es futama