Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minden eddiginél nagyobb teljesítményű elektromos töltőoszlopot helyezett üzembe berlini központjában a Porsche. A 25 méter magas napelemes toronyról táplált töltőoszlop 350 kilowattos, de ennek még csak töredékét képesek felvenni a mai elektromos autók.

Jövőbemutató töltőoszlopot avattak a Porsche berlini központjánál. Nem csak azért érdekes, mert egy hatalmas, 25 méteres napelemes toronyról táplálják, ami a töltőn kívül az egész épületet ellátja energiával, hanem azért is, mert olyan töltési teljesítményre képes, amit a mai autók még nem is tudnak kezelni. CCS szabványú, amit az európai elektromos autók támogatnak, de a jelenleg elerjedt 50 kilowattal szemben 350 kilowattos.

Persze amíg nincsenek olyan elektromos és hibrid autók, amelyek képesek felvenni ilyen töltést, addig csak 50 és 150 kilowatt között üzemel az oszlop, illetve mellette egy másik, hagyományos Type 2-es oszlopot is üzembe helyeztek. Mégsem felesleges az új töltő építése, hiszen 2019-ben a Porsche is beszáll a tisztán elektromos sportkocsik piacára a Mission E szériaváltozatával, aminek 800 voltos elektromos rendszerét éppen az ilyen töltőhöz méretezik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.