Maradona ezzel a Porschével élvezte az életet Sevillában
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Maradona királyi életet élt a kilencvenes évek elején Sevillában, és ehhez a Porsche 911-nek ez a ritka kiadása is hozzátartozott, amire most a Bonhams aukcióján lehet lecsapni.

A kilencvenes évek elején utolsó európai szezonjára a Sevilla szerződtette le Diego Maradonát, a világbajnok argentin csapat korábbi edzője, Carlos Bilardo 750 millió pesetát fizetett érte, ami ötmillió eurónak felel meg. Diego isteneknek kijáró fogadtatásban részesült, a csapat és a rajongók is azt remélték, hogy csodát tesz, mint a Napolival tette, mielőtt teljesen szétcsúszott volna.

Maradona valóban királyi életet élt, kibérelte a leghíresebb spanyol torreádor, Juan Antonio Ruiz Roman villáját, és 1992. november 6-án vette át ezt a vadonatúj Porsche 911 Carrera Cabriót a sevillai márkakereskedésben. A Turbo-karosszériás változat, amiből csak 1200 példány készült,

„El Diego” pedig nyomta neki, mintha semmi sem számítana, rendszeresen látták a városban a Porschével az edzésekre száguldani.

egyszer például fegyveres rendőröknek kellett megállítani, miután 180 km/órával hajtott át a piroson.

A sevillai karrierje ugyan jól indult a Bayern München ellen aratott győzelemmel, de Maradona hamarosan itt is inkább a kicsapongó életstílusa miatt került be a hírekbe, ez a szezonja feledésbe merült, miután 1993-ban visszahívták Argentínába.

A Porsche legutóbbi gazdája 2016-ban vette, és most kínálja eladásra a Bonhams márciusi aukcióján, ahol 150-200 ezer euró közti összeget várnak a jó állapotú, rendszeresen karbantartott, még csak 120 ezer kilométert futott 911-ért, aminek

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.