Úgy tűnik, hogy a Fordnál jelentősen alulbecsülték az új GT iránti érdeklődést, hiszen már másodjára hosszabbítják meg az eredetileg tervezett gyártási időt. A biturbó V6-os szuperautó újabb két évig, további néhányszáz példányban készül.

Még nincs veszve semmi, aki eddig lemaradt a GT új generációjáról, hamarosan bepótolhatja. A Fordnál eredetileg csak ötszáz darab gyártását tervezték belőle, de gyorsan kiderült, hogy ez nem lesz elég. Ha csak a korábbi GT tulajdonosainak töredéke rendelt volna az újból, már akkor is idő előtt elfogyott volna, és akkor még nem beszéltünk azokról, akik most először állítanák a Ford szuperautóját a garázsukba.

Nézd meg az egyetlen Ford GT-t, ami Magyarországra került

Már átvette a szerencsés tulajdonos, várjuk, hogy az utakon is lássuk.

A limitált példányszám nagy kavarodást keltett, sokan panaszkodtak, amiért lemaradtak a GT-ről, abból pedig még botrány is lett, ha valaki túladott volna a neki kiutalt példányon.

Ezért először 2016-ban döntött úgy a Ford, hogy további két évig gyártja az autót, még ötszáz példányban. Mostanra már tudjuk, hogy ez is kevés lesz, ezért az amerikai gyártó még két évet rádobott, 1000 helyett összesen 1350 darab lesz a szuperautóból. Nem mintha ezzel csökkenne a GT exkluzivitása, hiszen az előző GT még így is sokkal több, 4000 példányban készült, a 650 lóerős gép így is nagy csoda lesz majd, ahol feltűnik.

Rendelni a fordgt.com oldalon lehet majd, november elsejétől egy hónapig, de van egy olyan érzésünk, hogy nem lesz szükség ennyi időre ahhoz, hogy minden példány elkeljen. Aki most jut hozzá a lehetőséghez, hogy letegye a foglalót, még türelmesen kell várnia. Mivel a GT manufakturális keretek között készül, ezért az újonnan csatlakozóknak csak 2020-2022 között gyártják le a szuperautójukat.

Ez is érdekelhet:

Hősünk a kerekesszékes férfi, aki új Ford GT-jével hasít a Nürburgringen

A motorbalesete sem tartotta vissza attól, hogy versenyezzen.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés