A Cupra első saját modellje a Formentor, amibe a spanyol márka legerősebb motorja került, de ez nem jelentett akadályt az Abt számára még egy kis izmosításhoz.

Önálló márka lett a Cupra, ami ezzel együtt is a Volkswagen-csoport része, ezért az Abt számára adott volt a lehetőség, hogy még többet hozzanak ki a márka újdonságából. A Formentor az első Cupra, aminek nincs Seat-megfelelője, és a legutóbb ezt a kompakt crossovert vette kezelésbe a német tuningcég.

A Formentor csúcsmodelljének motorja a 2.0 TSI, ami gyárilag 310 lóerős teljesítményre és 400 Nm nyomatékra képes. Az Abt a motorvezérlés programozása után 370 lóerőt és 450 Nm-t hozott ki belőle, amivel

a Cupra a kategória legjobbjaival is felveszi a versenyt, a nulláról százra gyorsulás ideje 4,9-ről 4,6 másodpercre csökkent.

A külsején nem kellett sokat változtatni, elég dögös a Formentor gyárilag is,

de azért felkerültek az Abt saját 20 colos könnyűfém kerekei, a 35 milliméteres ültetéstől még dögösebb lett a Cupra crossovere. A német tuningcég ígérete szerint hamarosan elkészülnek az egyedi kipufogórendszerrel, amivel a hangja is rendben lesz.

A Formentor akár még az európai Év Autója is lehet:

És ezt olvastad már?
Fantasztikus olaszországi túrát szervezett a Monza-tulajoknak a Ferrari