Sok elektromos autóra mondták már, hogy megszorongathatja a Teslát, de eddig egyiknek sem sikerült igazán. A következő ilyen modell a Polestar 2, amiből az első szállítmány most érkezett meg Európába.

A Volvóból önállósodott márka a Polestar, aminek az első saját modellje mindjárt egy 600 lóerős plug-in hibrid sportkupé, de ennél is érdekesebb a következő, a tisztán elektromos Polestar 2 ugyanis a Tesla igazi ellenfele lehet.

A Tesla Model 3 legnagyobb ellenfele lesz az új Polestar 2

500 kilométeres hatótáv 40 ezer euróért.

A középkategóriás szedán méretében és képességeiben is hasonló a Model 3-hoz, és az első szállítmány most érkezett meg Európába.

A kínai gyárból a belgiumi Zeebrugge kikötőjébe érkeztek az autók, amiket elsőként a svédországi és norvégiai vevők kapnak meg, mert az elektromos autók piaca ott pörög a legjobban. De nem kell sokat várni a többi érdeklődőnek sem, hiszen

már úton van a következő hajó, amiből az angol, német, belga és holland megrendelők is kapnak.

A számok alapján ígéretes a Polestar 2, hiszen a két elektromotorja 408 lóerős teljesítményre és 660 Nm nyomaték leadására képes,

a 78 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 470 kilométert tehet meg a WLTP mérés szerint. Az ötajtós limuzin ára a németeknél 57 900 euró, ami 20,5 millió forintnak felel meg.

A Model 3-ból a 238 lóerős alapmodell ugyan olcsóbb nála, 43 990 euróba kerül, de annak szerényebb, 409 kilométer a hatótávja. A nagyobb, 560 kilométeres hatótávú, 287 lóerős Long Range változatért már 53 790 eurót kell fizetni, a kétmotoros, 462 lóerős Performance ára pedig 59 990 eurótól kezdődik. Hamarosan kiderül, hogy mire képes vele szemben a Polestar újdonsága, amiből később 39 900 eurós alapváltozatot is ígérnek.

Ez is érdekelhet:

A Koenigsegg és a Polestar vezetői együtt bandáztak

Mindenki vitte a saját szuperautóját is.

És ezt olvastad már?
200-zal az autópályán, 30-cal a faluban a 2,5 tonnás halványzöld német villanytankkal, az Audi Q8 e-tronnal
További cikkeink a témában