Egyre inkább körvonalazódnak a 2019-es F1-pilótafelállások, de azért akad még néhány kérdőjel. Például a Haas még nem jelentette be, mely versenyzőkkel vágnak neki a következő szezonnak.

Jelenleg a legvalószínűbb, hogy marad Kevin Magnussen és az idény közben egészen magára találó Romain Grosjean is a Haasnál. Ugyanakkor a Ferrari-közeli istálló nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a partnerség ellenére Mercedes-kötődésű pilótát igazoljon, név szerint a jelenleg Force Indiá-s Esteban Oconról és az F2-éllovas George Russellről van szó – mindketten a német márka utánpótlás-pilótája.

Esteban Ocon jelenlegi helye a Force Indiánál azért erősen kérdéses, mert az istállót a williamses Lance Stroll apja megmentette a csődöt azáltal, hogy csapatával felvásárolta. Az pedig nyílt titok, hogy Lawrence a fiát ülteti Sergio Pérez mellé, aki pedig azért maradhat, mert ő volt az, aki elindította a csődeljárást, ezáltal lehetővé téve a a Stroll-bizniszt.

Ocon esetében a Mercedes-szál már okozott már problémát, a Renault és a McLaren is konkrétan erre hivatkozva mondott nemet a 22 éves franciának. A Haas-csapatfőnökének, Günther Steinernek viszont ezzel nem lenne baja:

„Az ilyen pilótákat mindig számításba kell venni, hiszen mindketten jó versenyzők. De magunkkal is kell törődnünk, és azt hiszem, ez a probléma a Mercedesé. Túl sok tehetségük van, most pedig valamilyen megoldást kell találniuk erre. De miért is lenne ez probléma mások számára?”

Steiner egyébként azt ígéri, hogy két héten belül, azaz a Japán Nagydíjig pont kerül az ügy végére és meglesz a bejelentés.

Eközben a Haasnál:

(Fotó: autosport.com)

És ezt olvastad már?
Archív felvételen a világ legelső F1-es futama