Nem biztos, hogy teljes nyugalommal hajtanál a vízbe egy elektromos autóval, de a Rivian villanyhajtású pick-upját erre is felkészítették.

Már három éve annak, hogy az amerikai Rivian bemutatta az elektromos hajtású pick-upját, aminek a paraméterei nagyon ígéretesek. A gyártása még várat magára, állítólag idén már birtokba vehetik az első példányokat a megrendelők, addig is a Rivian vezére megosztott egy felvételt arról, hogyan bírja a vizet az elektromos pick-up.

Lehet, hogy nem hajtanál vízbe egy elektromos autóval, de ezeknek a modelleknek a nagyfeszültségű rendszerét elég jól elszigetelték ahhoz, hogy ne kelljen áramütéstől tartanod.

Mivel a Rivian egy terepjáró pick-up, ezért nem elhanyagolandó a gázlómélység sem, ami a gyártója szerint a kategóriában jónak számító 91,5 centiméter.

Az elektromos hajtásnál ráadásul attól sem kell tartanod, hogy vizet szív a motor, ezért a Rivian prototípusával is bátran szelik a vizet a tesztpálya medencéjében.

A gyártó korábban egy másik érdekes funkciót is megosztott, a Rivian ugyanis a négy villanymotorjával szinte egy helyben képes lesz megfordulni:

És ezt olvastad már?
Klasszikus brit roadster modern Honda-motorral