Együtt frissítette a teljes CLA sorozatot a Mercedes-Benz, így az AMG modellek is megújult külsővel és frissített fedélzeti rendszerrel folytatják, valamint felbukkant a sportos kompaktokban is a mild hibrid rendszer.

Minden idők legerősebb sorozatgyártású négyhengeres turbómotorjával a Mercedes-AMG CLA 45 S nemcsak egy gyors kompakt is, hanem a legizmosabb Magyarországon gyártott autó is az A-osztállyal együtt. A modell életciklusának felénél bevezetett frissítésekből nem maradhattak ki az AMG modellek sem.

Hatásos belépő az erős Mercedesek világába a CLA 35 4matic, mely ezentúl 48 voltos mild hibrid rendszerrel egészül ki.

Takarékosabban működik és a motor leállítása, valamint újraindítása is finomabban működik ezzel, de gyorsításkor is besegít. Ettől függetlenül a CLA 35 teljesítménye maradt 306 lóerő, nyomatéka pedig kereken 400 Nm. Ezzel az összkerékhajtású négyajtós kupé és a Shooting Brake változat is 4,9 másodperc alatt sprintel százas tempóra, a végsebességük pedig 250 km/óra.

Tagadhatatlanul gyors már ez is, de az igazán durva műsort a CLA 45 S 4matic+ csinálja. Ebben a 2,0 literes turbómotor 421 lóerőt fúj ki magából 6750-es fordulaton és 500 Nm nyomatéka van az 5000 és 5250 közötti tartományban.

4,1 másodperces gyorsulásával és 270 km/órás végsebességével ez már komolyabb sportautókat is megizzaszt.

Amíg a 35-ösök összkerékhajtása nem állítható, addig a 45 S modellek 4matic+ rendszere drift módra is kapcsolható, ezzel nagyszerűen uralható kereszteket lehet rajzolni a huligánkodásra alkalmas kanyarokban.

MBUX fedélzeti rendszere hasonlóan széles palettán kínálja a relaxáló és szórakoztató funkciókat, mint az S-osztály. Az AMG modellekben a pályanapokon hasznos funkciókkal bővült az infotainment, de a kormányon lévő gombokkal is állítható a legtöbb paraméter. Akinek nem elég szórakoztató a veszett teljesítmény és a kilinccsel előre autózás, annak a Burmester térhatású hangrendszer Dolby Atmos funkciója tehet hozzá az utastérben megélt zenei élményhez.

Elmaradhatatlan a limitált széria bevezetése is, mely most az AMG Street Style Edition névre hallgat és szürke színéről, pirossal kontúrozott látványos matricázásáról lehet majd felismerni.

Ez is érdekelhet:

Megújult a Kecskeméten gyártott Mercedes CLA

Kecskemét csillaga egy kicsit fényesebben ragyog.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában