Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem sokkal a vadonatúj CLS premierje után máris itt a sportváltozat, azonban nem az E 63 AMG ördögi hangú V8-asáról van szó, hanem egy új soros hathengeresről, amihez elektromotor is kapcsolódik. Mild hibrid, de attól még nagyon megy az új CLS 53 AMG.

Még nem volt időnk hozzászokni, hogy a BMW elismerte, akár az M-es autóiból is lehet hibrid, a Mercedes-AMG máris leleplezte a sajátját. Persze nem kell a Priushoz hasonló szupertakarékos rendszerre gondolni, ebben az autóban az elektromotor is főleg azért kapott helyet, hogy még jobban menjen tőle. Az új hajtáslánchoz pedig új elnevezés is jár: ismerd meg a CLS 53 AMG-t.

Mi van a gépháztető alatt?

A hajtáslánc alapját egy háromliteres, soros hathengeres, turbós benzinmotor adja, ami már önmagában is 435 lóerőre és 520 Nm nyomaték leadására képes. De a motor és a kilencfokozatú automata váltó közé építettek egy 48 voltos rendszerről táplált elektromotort is, ami az önindító és generátor szerepét is betölti, és ami szükség esetén 22 lóerővel és 250 Nm-rel dobja meg az autó teljesítményét.

Mit megy a hibriddel?

Szériában légrugós és összkerekes a Mercedes-AMG CLS 53, de ezt ne bánd, mert alapból hátsókerekesként működik, és az első kerekekre csak igény szerint jut a nyomatékból. A kupéformájú sportlimuzin ezzel elég gyors tud lenni, 4,5 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebesség 250 km/órás korlátozását pedig az AMG Driver’s Package megrendelésével 270-re lehet kitolni.

A CLS 53 AMG nem téveszthető össze a gyengébben motorizált kivitelekkel, erről az AMG karosszériakészlet és az opciós 20 colos kerekek gondoskodnak, de a nagy hűtőmaszk két krómpálcája és a négy kerek kipufogóvég is jó fogódzó.

Az új mild hibrid AMG hajtás pedig már az E-osztály kupéjához és kabriójához is rendelhető, amelyek nemcsak fantasztikusan néznek ki, de nagyjából ugyanúgy is mennek, mint a CLS. Nehéz lenne a döntés közülük!

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.