Sokáig készült, és csak a kiválasztottak élvezhetik, de nekik megérte várni a Mercedes-AMG szuperautójára, hiszen a Formula–1-et idéző technikájú One több pályán is rekordot döntött. A legutóbb épp Monzában verte meg a Ferrarit és a Porschét.

Sokat kellett várni a Mercedes-AMG legújabb szupersportautójára, hiszen a mérnököknek alaposan feladta a leckét, hogy utcai használatra tudják szelídíteni a Formula–1-es autóból származó technikát. A limitált széria 275 példánya egy pillanat alatt elkelt, 2022-ben pedig végre megindulhatott a gyártás, és az AMG One egy pár rekordot is megdöntött.

Múlt ősszel például pokoli gyorsan ment körbe a Nürburgringen, nyolc másodpercet adott az addigi rekorder Porsche 911 GT2 RS-nek, 6 perc 30 másodperces idejével a pálya leggyorsabb közúti autójává vált. Persze mindene megvolt hozzá, hiszen

az 1,6 literes V6-os benzinesből és négy elektromotorból álló hajtáslánca 1063 lóerős, amivel 2,9 másodperc alatt gyorsul százra.
Most a monzai pályán mutatta meg a Mercedes tesztpilótája, Maro Engel, hogy mire képes az AMG One.

Nem szerénykedett, 1 perc 43,9 másodperces idejével nem kevesebb, mint 15 másodpercet vert a helyiek szívének kedves LaFerrarira, és itt is megelőzte a Porschét, a rekordot tartó 911 GT3 RS-nél 12 másodperccel jobb az eredménye.

Csak hogy legyen mihez mérni, a monzai pálya abszolút rekordját Lewis Hamilton tartja, aki időmérőn 1 perc 18,9 másodpercet ment 2020-ban, míg a Le Mans-i autók közt a dízel Peugeot 908 volt eddig valaha a leggyorsabb 1 perc 32,4 másodperccel. Az AMG One, ami elsősorban a kanyarokban bizonyult nagyon gyorsnak, és ezzel az idejével veri az LMP3-as versenyautókat is.

Ez is érdekelhet:

Pokoli gyorsan ment körbe a Mercedes-AMG One a Nürburgringen

Utcára becsomagolt F1-es autóval hódította meg a Mercedes a Nürburgringet. Nagyon gyorsan.

Mutatjuk, hol és hogyan készül a Mercedes-AMG One

Nem Affalterbachban, de még csak nem is Németországban gyártják.

Hallanod kell, hogyan szól a Forma–1-es motorral szerelt szupersportautó

Goodwoodban járatták meg a Mercedes-AMG One-t, aminek tesztelésében Lewis Hamilton is részt vett.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés