Még vonzóbb sportkombit gyártanak a kecskeméti Mercedesnél

Az új A-osztály és a CLA második generációja mellé egy harmadik modell gyártása is elkezdődött a Mercedes kecskeméti üzemében. A CLA Shooting Brake változata nagyobb és vagányabb, okosabb és sportosabb az elődjénél.

A 2012-ben indult kecskeméti Mercedes-gyár egyik büszkesége volt a CLA, a kompakt méretű, kupés formájú szedán és kombi, amit csak itt készítettek, és innen szállították szerte a világba. Időközben a Mercedesnél generációt váltottak, megjelent a vadonatúj A-osztály, aminek a gyártását nálunk is megkezdték, és kijött az alapjára épülő CLA második generációja is. Most a Shooting Brake változat bemutatója volt soron.

Az újdonság minden téren, kívül és belül is nagyobb lett az elődjénél. A hossza öt centivel 4,69 méteresre nőtt, a szélessége öt, a tengelytávja három centivel lett nagyobb, és az utastérben is további centikkel bővült a helykínálat. A csomagtartója 505 literes.

A genfi autószalonon leplezték le, és egyelőre csak azt árulták el, hogy a CLA 250 lesz a csúcsmodell,

aminek kétliteres, turbós négyhengeres benzinmotorja 225 lóerőre és 350 Nm nyomatékra képes, és szériában kapja a hétfokozatú duplakuplungos váltót. Szeptemberben már a kereskedésekben lesz a kecskeméti gyártású Shooting Brake, és addigra kisebb teljesítményű motorokkal, összkerékhajtással is rendelheted majd.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon