Nem volt szükség nagy változtatásra a Mercedes nagyobb szabadidő-terepjárójánál, a GLE és a GLE Coupé ezért elsősorban a részleteiben változott. Újdonságot azért találunk a karosszérián, az utastérben és a motorházfedél alatt is.

A kilencvenes évek végén ML-ként ismertük meg a Mercedes első szabadidő-autóját, majd az előző, harmadik generáció ráncfelvarrásakor kapta a GLE nevet, jelezve, hogy a GLC és a GLS között található a kínálatban. A negyedik generációját 2018-ban a párizsi autószalonon leplezték le, ezért most eljött a ráncfelvarrás ideje.

A Mercedesnél időnként rengeteget változtatnak a ráncfelvarrással, szinte teljesen új külsőt adnak az autónak, gondoljunk csak az E-osztályra, de erre ezúttal nem volt szükség. A GLE és a GLE Coupé esetén csak a fényszórók, a hűtőmaszk és a lökhárítók változtak, azok is csak minimális mértékben. A kupéhoz mostantól széria lesz az AMG Line kivitel.

Mint minden modellfrissítésnél lenni szokott, ezúttal is új fényezések, új felnik és új kárpitok érkeztek a kínálatba. A kerekek 19 és 20 colosak lehetnek, az AMG Line esetén alapból 21 colost szerelnek az autóra. Nem sokat változott a műszerfal, de új az érintőgombos kormánykerék, a kétszer 12,3 colos képernyőn pedig a legújabb infotainment rendszer fut.

Mostantól nemcsak a benzines, hanem a dízelmotoros modellek is 48 voltos mild hibrid rendszert kapnak.

A teljesítményük is nőtt, a GLE 450-nek 367-ről 381 lóerőre, a GLE 300 d és GLE 450 d pedig immár 260 és 367 lóerőre képes, 550 és 750 Nm nyomaték mellett. A 4Matic összkerékhajtás széria, a mild hibrid 20 lóerővel és 200 Nm-rel járul hozzá a hajtáshoz.

A GLE-nél kiemelt szerepet kap a plug-in hibrid, amiből benzinest és dízelt is kínál a Mercedes.

A GLE 350 e helyére lépő GLE 400 e-ben a kétliteres benzinmotor 252 lóerős, az elektromotor 136 lóerős, a kombinált teljesítmény 333-ról 381 lóerőre nőtt. A GLE 350 de-ben pedig 197 lóerős kétliteres dízel dolgozik, a kombinált teljesítmény 320 helyett immár 333 lóerő.

A plug-in hibrideket mostantól 11 kilowattal lehet tölteni, és 109 kilométert képesek megtenni tisztán elektromosan. Akit pedig a GLE brutális külsejéhez illő változatok érdekelnek jobban, megnyugodhatnak, a Mercedes továbbra is gyártja az 53 és 63 AMG-modelleket, 435 lóerős hathengeres és 612 lóerős biturbó V8-as motorral.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Vezettük az új BMW X2-t, ami erősebb, látványosabb, mint volt

Csodálatosak a jégen táncoló öreg Lamborghinik

További cikkeink a témában