Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Mercedes-modellek generációváltása után az unatkozó német mérnököknek új elfoglaltság után kellett nézniük, így lazításképp megtervezték a jövő golfautóját. A Vision Golf Carttal kaját rendelhetünk a klubházból és a szélvédőre vetíthetjük a pálya képét, de ettől még az autó egy kicsit sem lesz szebb.

Golfozók ötleteit felhasználni egy golfautó tervezésekor nem feltétlenül rossz ötlet, de a Merci Vision Golf Cartja úgy néz ki, mintha az összes beérkező ötletet válogatás és kritika nélkül belegyúrták volna a kocsiba. A végeredmény egy kívülről borzalmas, belül pedig talán az elvárásokon felül felszerelt autó, amelyen valahol hátul van egy rekesz a golfütőknek is.

És hogy mire vágynak a golfozók? Egy botkormánnyal és érintőképernyővel irányítható napelemes kocsira, amellyel ételt és italt is rendelhetnek a klubházból, kommunikálhatnak a többi golfozóval, figyelmeztethetik egymást az eltévedt labdákra, a head-up display pedig a menetadatokon kívül a pálya alaprajzát és a játék állását is kivetíti a szélvédőre. Fontos még a magyarként emlegetett CLA Merciről nyúlt hűtőrács és a LED-es fényszórók, valamint a nyakmelegítő és a villámhárító is, amelynek éppen csak egy piros gömb hiányzik a tetejéről. Az összkép – úgy tűnik – másodlagos szempont, nem is beszélve arról, hogyan teljesítene ez az elvileg forgalomba szánt autó egy törésteszten.

Mert hogy az alapötlet egy olyan elektromos autó megalkotása volt, amely a pályán kívül, városi forgalomban is megállja a helyét, ennek köszönhetően kerültek a Vision Golf Cartra ajtók és tárcsafék is. Talán nem fog senkit sem meglepni a hír, hogy a Mercedes egyelőre nem tervezi a kocsi gyártását, amivel talán ők is jobban járnak – kár lenne egy ilyen otromba jószággal lerombolni, amit az elegánsan sportos S osztállyal és a többi új generációs modellel felépítettek.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.