A kilencvenes években akinek bejött az élet, olyan Mercedest vásárolt, mint az a tizenkét hengeres S 600, amit Michael Jordan hajtott. A Lorinser által tuningolt luxuskupéra most te is licitálhatsz.

Michael Jordan karrierjét mutatja be a Netflix sorozata, a The Last Dance, ami azért is érdekes, mert kiderül belőle, milyen autógyűjteménye volt a legendás kosarasnak. A filmben feltűnik egy Porsche 911 Turbo, két Corvette ZR-1, egy Ferrari 550 Maranello és egy Mercedes S 600 is, és az utóbbi most felkerült az eBayre.

1996-ban készült ez az S 600 Coupé, aminek a külsejét a Lorinser vette kezelésbe.

A 18 colos krómozott „teli” kerekek, a szélesített sárvédők és az egyedi kipufogórendszer is a tuningcég munkája. A motorhoz nem nyúltak, a 6 literes V12-es teljesen gyári, 390 lóerőre és 570 Nm nyomatékra képes, amivel 6,3 másodperc alatt gyorsul százra a méretes kupé.

Jordan gyakran használta a Mercedest, például ezzel próbált egérutat nyerni az újságírók elől akkor, amikor az NBA-ból való visszavonulásáról faggatták. Most 157 ezer mérföld van az órájában, ami több mint 250 ezer kilométernek felel meg. Az autót a Beverly Hills Car Club hirdeti, és

a kereskedés szerint 100 ezer dollárra, 30 millió forint közelébe is felszökhet az ára az aukción.

Ez is érdekelhet:

A nyolcvanas évek végén nem volt feljebb ennél az AMG kupénál

125 milliót ma is megért ez a tuningolt Mercedes.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

290-nel is száguldhat a plug-in hibrid Porsche Panamera

Ilyen különleges Land Rovert választott magának Mr. Bean

További cikkeink a témában