Egy autós tematikájú múzeumban ültette egy buszra Schumachert és Sennát egy kazah művész.

Bizarr, de tulajdonképpen kedves, vicces, mégsem tiszteletlen művészi kompozíció készült a Forma–1 két legendájáról Cipruson. Egy Talgat Duishebayev nevű kazah művész életnagyságú, hiperrealisztikus szilikonszobrot készített Ayrton Sennáról és Michael Schumacherről, a figurákat pedig tőlük mókásan idegen helyzetbe helyezte: felültette őket egy buszra.

Az egész installáció még szórakoztatóbbá válik, ha egyet hátralépünk, ahogy az alkotást fényképező fotós is tette, és kattintunk még egyet, szélesebb perspektívával:

Az versenyzők melletti ülések nyilván nem véletlenül maradtak üresen: a kompozíció láthatóan hívogatja a turistákat, hogy huppanjanak le egy pillanatra Senna vagy Schumacher mellé egy közös szelfire.

Aki Cipruson jár és megnézné az alkotást, figyeljen oda, hogy a sziget török fennhatóság alatt álló részén lévő Cyprus Car Museumot válassza ki a navigációban – bár persze ha érdekli az ilyesmi, biztos meg fogja nézni az innen mindössze száz kilométerre lévő Cyprus Motor Museumot is.

(Képek: Near East University, Ciprus)

Ha nem Ciprusra mész nyáron, hanem Horvátországba, akkor se maradsz ám autómúzeum-látogatási lehetőség nélkül!

Találtam egy veteránautó-múzeumot Horvátországban

A Krka-vízesés egyik bejáratánál meg lehet nézni pár tucat érdekes öreg autót és motort, egy kovácsoltvasból és Swarovski-kristályokból készült VW Bogarat és az első jugoszláv Zsigulit.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában