Fokozatosan vezeti be a következő újdonságát a Maserati, most már például nem csak elmosódott képeken mutatja meg a Grecale álcázott prototípusát.

Hamarosan tovább bővíti a kínálatát a Maserati, a négyajtós Ghibli és Quattroporte, valamint a szabadidő-terepjáró Levante mellé érkezik a negyedik nem-sportautójuk. A márka 106-odik születésnapjára készített, egyébként fantasztikus videoklipben már elárulták a nevét, és nem sokkal később egy pár képet is mutattak róla.

A Grecale névre keresztelt új Maserati az első képein azonban nemcsak álcázott, de szándékosan elmosódott is volt, ezért nem sok derült ki belőle. Nemrég Carlos Tavares, a Maseratit is tömörítő Stellantis vezére látogatott el a modenai gyárba, ahol kipróbálta a készülő újdonságot, és erről szerencsére fényképek is készültek.

Az újabb fotók alapján a Levante kistestvére sem lesz éppen kicsi, az orrán a Maserati jellegzetes hűtőmaszkjával, és a Grecale nem tagadhatná le a rokonságát az Alfa Romeo Stelvióval sem, amivel a műszaki alapokon osztozik.

Várhatóan a Ghibli Hybrid kétliteres, turbós négyhengeres motorja hajtja majd a hátsó kerekeket 330 lóerős teljesítménnyel.

Később akár még teljesen elektromos hajtású változatban is megjelenhet a Grecale, ahogyan a Maserati új sportautójából, az MC20-ból is ígértek elektromos kivitelt. Az új szabadidő-terepjárót még az idén leleplezheti a modenai márka.

Csoportkép az MC20 modenai gyártósorán. Az előtérben Davide Grasso, a Maserati vezetője, Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója és John Elkann, a Stellantis elnöke

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Ford bemutatta az új Mondeót, de nem biztos, hogy meg is vehetjük