Minden idők legdrágábban eladott raliautója lett ez az Audi Sport Quattro S1
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A rali-világbajokság legendás veteránja az Audi Sport Quattro S1, aminek az egyik utolsó példányával Juha Kankkunen nyerte meg az első bajnokok tornáját 1988-ban, és most egy vagyont fizettek érte.

Az Audi Sport Quattro S1-nek biztos helye van a raliautó-legendák között, minden példánya óriási értéket képvisel, és most közülük is kiemelkedik az egyik utolsó, amit rekordáron adtak el az Artcurial árverésén. 1982 és 1984 között az Audi két világbajnoki címet szerzett a pilóták és a konstruktőrök között is, majd 1987-ig három egymás utáni évben rekordot ment a Pikes Peaken.

Az azóta hagyománnyá vált eseményt 1988-ban szervezték, és a nyolc addigi világbajnok csapott össze rajta, olyan nevekkel, mint Walter Röhrl, Ari Vatanen, Stig Blomqvist és Juha Kankkunen. A döntőből végül az akkor még csak kétszeres világbajnok Kankkunen került ki győztesként.

Olivier Quesnel, akit a Citroën és a Peugeot sportigazgatójaként ismerhetsz, szintén ott volt a versenyen, és amikor meglátta a quattrót, tudta, hogy meg kell szereznie. Az Audi hallani sem akart az eladásról, de addig győzködte őket, amíg

Az Audi eredeti állapotában maradt, a kétezres években a motorját felújították, és a mai napig vezethető, ezért sejteni lehetett, hogy nem lesz olcsó, amikor eladósorba kerül. Az Artcurial februári aukcióján más B-csoportos raliautó-legendákkal együtt hirdették meg, és

A hat másik versenyautó is elkelt, szintén jelentős összegért. 1,175 millióval a Peugeot 205 Turbo 16 Evolution minden idők legdrágábban eladott 205-öse lett, és Renault 5-ösért sem fizettek még korábban annyit, 802 ezer eurót, amit ezért a Maxi Turbóért adtak. A Lancia Delta 975 ezer eurót, a Lancia 037 659 ezer eurót, a Ford RS200 pedig 459 ezer eurót ért meg.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.