A klasszikus Defender kifutásával még értékesebbek lehetnek a régi Land Roverek, és különösen ez a példány, aminek nem akárki volt az első tulajdonosa. 1966-tól a dalai láma tíz évig ezzel járta a vidéket.

Még nem is Defender volt a neve ennek a Series II típusú Land Rovernek, ami 1966. február 10-én került ki a gyárból, és egy héttel később Nepálba szállították. Az első tulajdonosa nem akárki volt, hanem Tendzin Gjaco, akit a XIV. dalai lámaként ismerhetsz. Az autót a testvére vette át, és Indiába vezette, ahol a buddhizmus tanítója 1959 óta száműzetésben él.

A dalai láma ezzel a Land Roverrel járta Dharamszala környékét, és a hegyi utakon szüksége is volt a terepjáró képességeire.

A sofőrje a testvére volt, aki, miután tíz évvel később az autót nyugdíjazták, továbbra is megtartotta, és gondját viselte még évtizedeken keresztül. 2005-ben aztán a Land Rover a dalai láma kaliforniai alapítványához került.

A képeken látható kiváló állapotát felújítás után nyerte el a Land Rover, amit eredetileg is ebben az ikonikus Bronze Green színben rendeltek.

A restaurálása során 49 ezer dollárt költöttek rá, és kiváló formában keresi az új tulajdonosát az RM Sotheby’s aukcióján, ahol 100-150 ezer dollár (30-45 millió forint) közti összeget várnak érte.

Közben hamarosan bemutatják a Defender utódját:

Bejárták a világot az új Defenderrel, hamarosan be is mutatják

Nézd meg képeken, milyen tájakon tesztelték.

És ezt olvastad már?
Lola nem a lány, hanem a fehér Porsche neve