A klasszikus roadsterek stílusát egyre inkább modern technikával egyesíti a Morgan, amely a következő évtől olyan újdonságokkal szereli a BMW-motoros retró sportautóját, mint a légzsák és a menetstabilizáló rendszer.

A formája lehet, hogy a huszadik század elejét idézi, de a lemezek alatt a Morgan egyre modernebb. Az építéséhez ugyan még mindig használnak az alumínium mellett fát is, de a 2019-ben bemutatott új generációt már modern BMW-motorokkal és most először automata sebességváltóval szerelik. Jövőre pedig tovább újul a Morgan.

A műszaki tartalom ezúttal nem változik, a Plus Four továbbra is a BMW-től származó kétliteres, turbós négyhengeres benzinmotort kapja 258 lóerővel, a szélesebb sárvédőiről és nagyobb kerekeiről felismerhető Plus Six pedig

a bajorok háromliteres, soros hathengeresével száguld, 340 lóerős teljesítménnyel.
Jövőre több ponton is megújul a Morgan sportautója, például a márka történelmében először légzsákokat kap,

ehhez egy utasoldali tárolórekeszt is fel kellett áldozni. A futómű átdolgozása mellett most elsőként menetstabilizáló rendszer is elérhető az autóhoz, amit a Sennheiser könnyűsúlyú hifijével is lehet majd kérni.

Ez is érdekelhet:

BMW-féle sorhatost kapott a legújabb klasszikus Morgan

Veteránnak néz ki, de modern turbós motor hajtja.

Off-road kalandra való a Morgan legújabb változata

Felfedeznénk vele az úttalan utakat.

A Morgan új háromkerekűje olyan, mint a régi, de csak messziről nézve

Az új Morgan Super 3 modernebb lett megjelenésében is, technikájában is elődjéhez, a 3 Wheelerhez képest, de villamosításról még nincs szó.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában