Az apró méreteivel lett hatalmas siker a Mini a hatvanas években, de akadt, akinek a háromméteres hossza is túl nagy volt, ezért kivágott belőle egy darabot.

1959-ben éppen azzal nyerte meg magának a vevőket a Mini, hogy háromméteres hosszához képest mennyire ügyes volt a helykihasználása. Mégis akadtak, akiknek egy Mini sem elég mini, ezért kivágtak belőle egy darabot, így készült a képeken látható példány is. 1968-ban még eredeti méretében gördült le a gyártósorról Morris Mini 1000 néven.

Az építéséről csak néhány fénykép maradt fenn, de ennél sokkal jobban dokumentálták, amikor 2020-ban teljes felújításon esett át, és a karosszériája feltűnő narancssárga fényezést kapott. A kétüléses Mini épp nincs forgalomban, de reklámcélokra kiváló lehet,

ezzel ugyanis még Londonban is lehet feltűnést kelteni, ahol az eredeti Mini kevésbé ritka látvány.

A tulajdonosa szerint kitűnő állapotban van a Mini, amit óriási móka vezetni a rövid hossza és a direkt kormányzása miatt,

most mégis megválna tőle. A Car & Classic aukcióján keresnek neki újabb gazdát, de három nappal az árverés vége előtt még nem érte el a minimálárat az ötezer fontos licit.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hamilton elmondta, kit szeretne világbajnoknak látni, miután visszavonul az F1-től