Nem mindenkinek jön be a Knight Rider-stílusú kormánykerék az új Teslában, de egyre inkább úgy tűnik, hogy nem ez lesz az egyetlen lehetőség.

Az alaposan megújult Tesla Model S és Model X egyik legérdekesebb részlete a furcsa formájú, felül lecsapott kormánykerék.

Sorozatgyártású autót még nem szereltek hasonlóval, de a jelek szerint Elon Musk valóra váltja újabb álmát, és Knight Rider-stílusú kormánnyal adja ki a következő autóját.

Az újdonság nem aratott osztatlan sikert, és röviddel a Model S bemutatója után a szemfülesek felfedezték, hogy – rejtve ugyan, de – egy hagyományos, kerek kormánykerék is benne maradt a Tesla konfigurátorában, ami arra utal, hogy elérhető lesz ez az opció is az autóhoz.

Most egy ennél kézzelfoghatóbb bizonyíték került elő, ami azt igazolja, hogy kerek kormánnyal is jön az új Model S. Az ohiói Toledóban egy Tesla-kereskedés udvarán fotóztak le

egy ráncfelvarrott példányt, amiben hagyományos kormány volt, az alkalmazott szerint opció lesz hozzá az űrhajókormány.

A Model S ennek ellenére futurisztikus marad, hiszen a bajuszkapcsolókat is száműzték róla, az irányjelzőt és az ablaktörlőt a kormányon lévő érintőgombokkal lehet kezelni.

Elon Musk szerint a Tesla magától kitalálja, hogy merre akarsz menni, és eszerint választ az előre- és hátramenet közt.

A képen ugyanakkor egy másik érdekesség is felfedezhető. A középkonzol aljára matricákat ragasztottak, rajta a váltókarokon lévő előre- és hátramenet, üres és parkolóállás feliratokkal, ami arra utal, hogy – ha érintőgombokkal és rejtve is, de – mégis lesz váltókapcsoló a legújabb Teslában.

(Forrás: Reddit)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Bobby Ewing bőrébe bújhatsz ezzel a Mercedes-Benz SL-lel