Még csak pár napja annak, hogy a Magyar Közút újabb energiaelnyelő eszközöket vett, hogy óvja az úton dolgozókat és az autósokat is, máris összetörtek egyet a készletből.

A héten mutattuk, hogy milyen ütközéscsillapító utánfutókat szerzett be a Magyar Közút, amivel nemcsak a gyorsforgalmi utakon dolgozókat védi, hanem az ütköző autóban ülők is sértetlenül megúszhatják a balesetet.

Hogy az eszköz mennyire létfontosságú, azt egy mai baleset máris bizonyította: újabb döbbenetes esetet rögzített ugyanis a társaság egyik kamerája. Az M0-s autóúton, a Megyeri híd felé vezető szakaszon a burkolatot javították a közútkezelő munkatársai, amikor egy futárfurgon nagyobb sebességgel érkezett a belső sávban, és már nem tudott kisorolni a külső sávba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés,

Személyi sérülés szerencsére nem történt, az ütközési energiaelnyelő berendezés is ellátta a funkcióját, ami azt jelenti, hogy használhatatlanná vált. A videót elnézve kész csoda, hogy az érkező autók közé csapódó furgon nem ütközött egyikükkel sem.

Nemrég a mostanihoz hasonló jelenetet rögzítettek az útkezelő kamerái:

Videó: így csapódott be az M0-on az álló közutas autóba a belső sávban a figyelmetlen renault-s

Majd visszatolatott, indexelt, besorolt és angolosan távozott. Hatalmas szerencséjére ugyanis az álló teherautó fel volt szerelve egy spéci ütközésvédő eszközzel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Nem akartunk japán tűzoltóautót, de ezt a Nissant látva minden megváltozott

Eszelősen forgó biturbó V8-as lesz az új Lamborghini lelke

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés