Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az utak mentén dolgozó útfenntartók élete folyton veszélyben van, és ezt hivatott csökkenteni a Magyar Közút új beszerzése, egy olyan univerzális pótkocsi, ami energiaelnyelőként szolgál, ha egy autós benézi az útlezárást.

Nem olyan régen közölte a Magyar Közút azt a felvételt, amin egy autós nem veszi észre az útlezárást, és az energiaelnyelő elembe rongyol, majd távozik.

Az elem tönkrement, az autóst felelősségre vonták, de sem neki, sem az útfenntartóknak nem esett baja, és éppen ez a lényege azoknak az eszközöknek, amiből most szerzett be kilencet a Magyar Közút.

A Magyar Közút nem győzi hangsúlyozni, hogy az autósok vegyék komolyan az úton zajló munkálatok környezetében kialakított forgalmi jelzéseket, ennek ellenére továbbra is történnek figyelmetlenségből eredő balesetek. 2019-ben 13-szor ütköztek autósok az útlezárásoknak, amiből szerencsére egy sem volt halálos, de négy esetben súlyos, egyszer pedig könnyebb sérülést okozott, és már 2020-ban is történt hat baleset, szerencsére csak anyagi kárral.

A Magyar Közútnak országszerte 20 autópálya-mérnöksége van, és telephelyenként 3-4 ütközési energiaelnyelő eszközzel rendelkezik, ezt a számot növelték az új beszerzéssel. A most vásárolt forgalomtechnikai utánfutók a meglévőkkel ellentétben nem csak bizonyos típusú járművekhez jók, hanem

A közútkezelő célja, hogy minden olyan munkavégzésnél, ahol emberi erővel dolgoznak, ilyen eszköz óvja az útfenntartó dolgozókat – és ezzel együtt az autósokat is. Ha baj történik, mégis jobb egy ilyen energiaelnyelő pótkocsiba rohanni, mint egy masszív teherautóba.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.