Azt eddig is tudtuk, hogy a Bentayga az egyik leggyorsabb szabadidő-terepjáró, de mostantól papírja is van róla a Bentley-nek, ugyanis egy szinte szériaváltozatú példányával döntöttek rekordot a Pikes Peak hegyi felfutóján.

Miközben a Volkswagen az elektromos hajtású pályagépével abszolút rekordot állított be a Pikes Peak idei hegyi felfutóján, addig egy másik rekord is megdőlt, a szériagyártású szabadidő-terepjárók kategóriájában. 10 perc 49,9 másodperces idejével a Bentley Bentayga csaknem két percet vert a korábbi rekordidőre.

Rhys Millen ült a kormányhoz, aki már többször elhódította a győzelmet a Pikes Peak történetében, a Bentayga azonban csaknem szériaváltozatú volt. Csak annyit tettek vele, hogy a biztonság érdekében kagylóüléseket, bukókeretet és tűzoltó készüléket szereltek be, és kivették a hátsó üléseket. A speciális Pirelli abroncsokon kívül Akrapovic kipufogó került alá.

A 600 lóerős W12-es motor azonban a gyári maradt, ahogyan a légrugózás, a 48 voltos rendszerről működő stabilizátor és a karbon-kerámia fékrendszer is, ami sokat tehetett hozzá a Bentayga teljesítményéhez. A győzelem megünneplésére a Bentley egy 10 darabos limitált szériát kínál, a rekorder autóhoz hasonló matt sárga festéssel, króm helyett fekete betétekkel.

További olvasnivaló:

Órák, lóerővel hajtva - Öt emlékezetes luxusóra-autómárka kooperáció - Roadster

Néhány hónappal ezelőtt úgy emlegettük az órákat, mint a férfi egyetlen tárgyát az autója mellett, amihez igazán tud ragaszkodni, amivel egészen intim viszonyba képes kerülni, amiért tud egy kicsit rajongani, amiben képes elmerülni. Hogy ez a mögöttes pszichológia mennyire lüktet az emberben, talán még maguk az órakészítők sem tudják.

És ezt olvastad már?
Bontani kezdték Detroit egyik ikonikus autógyárát