A legismertebb amerikai típusok jellegzetes stíluselemeit keveri az Equus retró sportautója, amit még évekkel ezelőtt mutattak be, de ma is figyelemreméltó.

2013-ban mutatta be az Equus azt a sportautót, aminek a stílusa a legismertebb amerikai típusokat idézi. A Bass 770 szemből és oldalról még a Ford Mustangra hasonlít, hátulról már a Dodge Challenger juthat eszedbe róla, a technikáját pedig a Chevrolet Corvette adta kölcsön. Az összkép elsőre furcsán néz ki, de az biztos, hogy nagyon macsós lett.

Jókora darab a 4,93 méter hosszú, 1,93 méter széles és 1,39 méter magas sportkocsi, aminek a karosszériája alumíniumból és szénszálas anyagból készült, és az idomok alatt is a legmodernebb technikát találod. Az aktív futóműve mágneses csillapítású, a 19 colos kerekeket pedig karbon-kerámia féktárcsák lassítják.

A Bass 770 éppen olyan izmos, mint amilyennek kinéz, a General Motorstól származó

6,2 literes, kompresszoros V8-as benzinmotorja ugyanis 640 lóerőre és 820 Nm nyomaték leadására képes,

ezzel az üresen alig több mint másfél tonnás sportkocsi 3,4 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége eléri a 320 km/órát.

Ha bejön a Dodge Challenger vagy a Ford Mustang stílusa, de valami egyedire vágysz, akkor többet is kell áldozni rá: az Equus sportkocsija 250 ezer dollárba kerül, ami 77 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Francia autó is kaphat nulla csillagot az európai törésteszten
Zsarolóvírust kaptál? Ezeket tegyük meg napjaink legveszedelmesebb informatikai fenyegetése, a zsarolóvírus ellen!