Nagyobb autókat fog gyártani a jövőben a Smart
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Smart nevéről az apró városi mini juthat eszedbe, de ez már nem sokáig lesz így, a márka a jövőben nagyobb autókat fog gyártani, és hamarosan bemutatják, mire is gondoltak.

27 éve alapították a Smart autómárkát, a cég 1998-ban mutatta be és kezdte gyártani a városi miniautóját, ami azóta is meghatározza az európai nagyvárosok utcaképét. A kétüléses apróság mellé időközben újabb modellek csatlakoztak, de a Smart neve a mai napig egyet jelent a városi minivel, ami két éve már csak elektromos változatban kapható.

A Daimler és a Geely pedig azóta dolgozik közösen a Smart jövőjén, amiben a kétüléses Fortwo és négyüléses Forfour mellett további, elsősorban nagyobb modelleknek is jut hely. Az egyiknek a prototípusát hamarosan bemutatják.

ezért joggal számítanak nagyobb eladásokra. A modell a hírek szerint a Geely elektromos autóknak szánt padlólemezére épül, amire többek közt a Lotus, a Lynk & Co és a Volvo új típusait is építik majd.

és a végleges változata akár már 2022-től gyártásba kerülhet a Geely kínai üzemében, többek közt a MINI Countryman riválisaként, teljesen új arcot adva ezzel a jól ismert márkának.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.