Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Így a járvány okozta globális pénzügyi válságban nemhogy nem enged a fizetéséből, de még több pénzt akar a címvédőtől a brit, aki egyébként a járvány elleni harc egyik Forma–1-es fő szószólója.

A koronavírus-járvány nem jött jól az F1-nek (sem), a sportág különböző költségcsökkentő intézkedéseket kényszerült bevezetni, és a csapatok is próbálnak ott spórolni, ahol csak tudnak, többek között a pilóták fizetésén. És itt jön a képbe Lewis Hamilton.

A hatszoros világbajnok még mindig nem hosszabbította meg az idény végén lejáró szerződését a Mercedesszel, de brit sajtóértesülések szerint ez heteken belül meg fog történni, abban az esetben,

Ez az összeg 5 millió dollárral magasabb a jelenlegi, becsült fizetésénél, ami 45 millió dollár körül lehet. Persze, ha azt nézzük, hogy korábban Hamilton olyan összeget kért a Mercedestől, hogy a csapat elkezdett hezitálni a hosszabbításon, akkor ez már nem is olyan vészes. Mindenesetre azért érdekes, hogy a koronavírus-járvány elleni harc egyik F1-es főszószólója – aki egyben a mezőny legjobban kereső pilótája is – meglépi ezt a globális pénzügyi válságban.

Lehet, hogy Bernie Ecclestone-nak mégsem lesz igaza:

(Forrás: Daily Mail, fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.