A BMW-nél már az utolsó simításokat végzik az M3 és M4 új generációján, és most elárultak egy érdekes részletet: a kupé, kabrió és szedán mellett kombit is fejlesztenek belőle!

A BMW egy hónapja már megmutatta az új generációs M3 és M4 Coupé álcázott prototípusát, és akkor a főbb paramétereket is elárulták a hamarosan érkező sportmodellről.

Most egy újabb érdekes részletet fedtek fel: a szeptemberben bemutatkozó M3 szedán és M4 Coupé, majd a jövőre érkező M4 Cabrio után most először kombi is készül, jön az M3 Touring!

Nem ez lesz az első kombi az M-es BMW-k között,

hiszen az M5-ből kétszer is készült már Touring, 1992-ben a második, és 2007-ben a negyedik generációjából. Az M3-ból is építettek kombit a BMW-nél, éppen húsz éve készült el az M3 Touring prototípusa az E46-ból, és bár a képek alapján úgy tűnt, készen áll a sorozatgyártásra, végül mégsem vették fel a kínálatba.

Sokak álmát váltja valóra a BMW azzal, hogy nemrég elkezdték a vadonatúj M3 Touring prototípusának tesztelését München környékén.

A német gyártónál elárulták, hogy a kétéves fejlesztési ciklus elején jár a sportos kombi, de az a tény, hogy elkezdődnek a közúti, majd a nürburgringi tesztek, sokat sejtet arról, hogy mi a szándékuk az autóval.

A motorja a kombi M3-nak is a háromliteres, soros hathengeres erőforrás lesz 480 lóerővel, és ha Competition változat is készül belőle, akkor 510 lóerővel számolhatunk. A BMW szerint sosem volt még ennyire sportos egy középkategóriás kombi, ami legfeljebb a müncheni márkára értendő, mert a legfőbb riválisnak tekinthető Audi RS4-ből és Mercedes-AMG C 63-ból eddig is volt kombi.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Repülő autóként tér vissza a klasszikus Renault 4