Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nyílt levelet írt a Forma–1, minden rajongóhoz szólnak.

Egészen elképesztő milyen hosszú, de főleg milyen rögös úton jutott el odáig az F1, hogy a világméretű koronavírus-járvány miatt lefújja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat. Mindegy, szerencsére megtették (az utolsó pillanatban), sőt, még egy igazán okos, felelős döntést is hoztak, ugyanis május végéig a szezont is felfüggesztették.

Mintegy négy nappal a melbourne-i kálvária után pedig már a szurkolók is az F1 eszébe jutott: a sportág elnöke, Chase Carey nyílt levélben kért bocsánatot a rajongóktól, valamint elmondta, hogy egyelőre nem tudják, mikor indulhat el újra az idény.

Formula 1 on Twitter

A letter to all F1 fans

Ez magyarul így szól:

„Kedves szurkolók!

Szeretnénk megosztani pár gondolatot és távlati lehetőséget a múlt hét kapcsán, miközben szembe kell néznünk a koronavírus-világjárvánnyal.

Mindenekelőtt számunkra a szurkolók, a csapatok és a Forma–1 szervezőinek biztonsága a legfontosabb, valamint a társadalomé.

Szeretnénk bocsánatot kérni azon szurkolóktól, akiket érintett Ausztráliai Nagydíj törlése, valamint a további versenyek elhalasztása. Ezeket a döntéseket a Forma–1 az FIA-val és a helyi rendezőinkkel a gyorsan változó és folyamatosan alakuló körülmények mellett hozta meg, és hisszük, hogy helyes és szükséges döntések voltak. Emellett szeretnénk együttérzésünket kifejezni azok felé is, akik már most érintettek a járványban, a Forma–1 családján belül is.

Elfogadjuk, hogy mindenki tudni szeretné, mi jön most a Forma–1 számára 2020-ban. Ma még nem tudunk konkrét válaszokat adni, mivel a helyzet nagyon képlékeny. Ennek ellenére azt tervezzük, hogy elindítjuk a Forma–1 2020-as világbajnokságát, amilyen hamar csak biztonságban megtehetjük ezt. A szakértőinkkel és az embereinkkel napi szintű kapcsolatban állunk, és mérlegeljük, hogyan tovább a következő pár hónapban.

Amint újabb részletekkel tudunk szolgálni, ezt a Formula1.com-on megtesszük, amilyen hamar csak lehetséges.

Hálásak vagyunk a megértésért és támogatásért, és nektek, valamint a családotoknak is a legjobbakat kívánjuk!

Üdvözlettel: Chase Carey”

(Forrás: Formula 1, M4 Sport, fotó: )

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.