California helyett Portofino lett a neve a Ferrari új belépőmodelljének, aminek az érkezésére egyáltalán nem számítottunk, hiszen a nyitható keménytetős kabrió nemrég kapta meg az új turbós V8-ast. De az új modell minden téren komolyabb az elődjénél.

Sokan nem tartják igazi Ferrarinak, pedig a maranellói márka sokat köszönhet a California érkezésének. A nyitható keménytetős kabrió elérhetőbb árával és kényelmes hangolásával olyan vevők érdeklődését is felkeltette, akik eddig nem vetettek szemet a Ferrarira. De eddig sem lehetett a kaliforniai nyugdíjasok autójának elkönyvelni, és mostantól még inkább hiba lenne.

Például igazi olaszos nevet kapott a modell.

A Genova melletti csodaszép kikötővárosról nevezték el, ha eddig még nem jártál ott, akkor most szólunk, hogy egyszer el kell menned a színes házak övezte magas tengerpartra. Persze nem a neve a Portofino egyetlen érdeme, hanem a határozottabb formája is, amit a Ferrari saját stúdiójának dizájnerei vetettek papírra.

A Portofino pedig nemcsak komolyabb kiállású lett, mint a California, de az arányai is sokat javultak, csukott tetővel igazi kupé, nyitva pedig stílusos kabrió, igazi kettő az egyben.

Belépőmodell, de mégiscsak egy Ferrari.

Éppen ezért lassúnak egyáltalán nem nevezheted. 3,9 literes, biturbó V8-as motorja magára szedett egy kis izmot, így kereken 600 lóerőre és 760 Nm nyomaték leadására képes, amivel 3,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége pedig meghaladja a 320 km/órát. Ha érdekel bárkit is, a szabvány szerint 10,5 l/100 km a fogyasztása.

Belül igazi Ferrari, a kormánykeréken lévő vörös startgombbal és manettinóval, mögötte a nagy váltófülekkel, és még az utas is kapott egy kijelzőt, ami szórakoztatja.

Még vezetni is jobb lett, mint az elődjét.

Megjelent benne a nagyobb Ferrarikból ismert elektronikus differenciálzár, ami a kanyarokban egyszerűen tökéletessé teszi a viselkedését, közvetlenebb lett a kormányzása, és nem hiányozhat a változó csillapítású futómű sem. De a Portofino továbbra is egy kényelmes túrakocsi, amivel azért nagyon gyorsan is lehet menni.

És ezt olvastad már?
Romániában több új villany- és hibrid autót adtak el idén, mint dízelt