Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ahol az AMG véget ér, ott kezdődik a Maybach. A Mercedes luxusmárkája bemutatta az S-osztály Cabriolet legdrágább kivitelét, amiből csak 300 darab készül.

Csak ránézel, és tudod, hogy ez nem egy hétköznapi Mercedes. Az új Maybach, az S 650 Cabriolet a legdrágább kabrió, amit a német gyártó valaha készített. Mercedes-csillag van rajta, de a sárvédőkre Maybach embléma került, és természetesen hátul is ez a felirat olvasható. Egyediek a 20 colos polírozott könnyűfém kerekek és a krómozott lökhárító is.

Az S-osztály Cabriolet legdrágább változata eddig az S 65 AMG volt, és annak a 6 literes biturbó V12-ese került a Mercedes-Maybach kabriójába is. 630 lóerejével és 1000 newtonméter nyomatékával nem kérdés, hogy fölényesen mozog. 4,1 másodperc alatt gyorsul százra, pedig nemcsak úgy néz ki, hanem valószínűleg olyan nehéz is, mint egy jacht.

A belsejét mindenesetre biztosan a luxushajók inspirálták. Mindent bőr borít, saját bőröndkészletet is adnak az autóhoz, a fényszórókat pedig Swarovski kristályokkal rakták ki. A legértékesebb azonban alighanem az a plakett, ami az autó sorozatszámát mutatja. A Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet ugyanis csak 300 példányban készül, és ehhez illik az ára is, ami 300 ezer euró.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.