Black Badge néven gyárilag is kínál izmosabb változatot a Ghostból a Rolls-Royce, de a Novitec ennél is magasabbra tette a mércét.

Aki nem elégszik meg a Rolls-Royce által kínált tengernyi lehetőséggel, hogy saját ízlése szerint személyre szabja az autóját, szétnézhet a Novitec kínálatában is. A német tuningcég már egy éve elkészült az új Ghost átszabott változatával, most pedig a gyári csúcsmodell, a Black Badge saját átiratát mutatták be.

A 6,75 literes V12-es motor a Ghost alapmodelljében 572 lóerőre képes, míg a Black Badge kivitel gyárilag kereken 600 lóerős. Mivel a Novitec már az előző körben 685 lóerőre fokozta a Ghost teljesítményét, a Black Badge tuningjához ennél is többre volt szükség.

Az eredmény 706 lóerő és 1002 Nm lett, amivel a mérgesített Ghost 4,3 másodperc alatt rajtol százra.

A Ghost átépítése során kiderült, hogy a nagyobb kerék és az ültetés még jól is áll a Rolls-Royce kisebbik luxusautójának, a Black Badge esetén pedig ennél is tovább ment a Novitec. A 22 colos Vossen kerekek, a 40 milliméteres ültetés és a szénszálas légterelők egészen ördögi külsőt adtak a Ghostnak, az új kipufogórendszerrel pedig még hangja is van.

Ez is érdekelhet:

Rolls-Royce-t is lehet visszafogottan tuningolni

A nagy felni és az ültetés jól áll a Ghostnak.

A Rolls-Royce Black Badge-ek nem Halloween miatt öltöznek feketébe

Van ez a fura dolog a Rollsnál, hogy néha feketére festik az emblémát, a hűtőmaszkot és a Spirit of Ecstasyt. Megtudtuk, mi ennek az oka.

Lehet egy öt méter hetven hosszú autóban vezetési élményről beszélni? Teszt: Rolls-Royce Ghost Extended - 2021

Az új Rolls-Royce Ghost határozottan olyan dolog, ami miatt megéri szupergazdagnak lenni!

És ezt olvastad már?
A penge – Audi RS 5 Sportback