Ők válthatják a Haas (szex)botrányba keveredett pilótáját
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Könnyen lehet, hogy a B-tervhez fog nyúlni az amerikai istálló.

A 2021-es idényben mutatkozik be Nyikita Mazepin az F1-ben a Haas csapatával, azonban ez közel sem biztos, hogy meg is fog történni, miután alig egy héttel bejelentése után hatalmas (szex)botrányba keveredett illetlen viselkedése miatt.

Az FIA és az F1 bár elítéli a történteket, a Haasra bízza a szankciót. Az amerikai istálló nagyon nincs könnyű helyzetben, ha kirúgja Mazepint, akkor bukja a pilóta orosz milliárdos apjának rengeteg pénzét, ha viszont nem küldi el a csapattól, akkor lényegében elnézik neki a történteket és egyben legitimizálják az effajta megnyilvánulásokat.

Akárhogy is lesz, már csorba esett a Haas hírnevén, a kérdés az, hogy mekkora. Az F1-es ügyekben bennfentes újságíró, Marco Rossi szerint a csapat márka megvédése érdekében csak egyetlen dolgot tehet: ki kell raknia Mazepin szűrét.

De akkor ki jöhet az szóba a helyére?

Ha újonc, akkor...

  • az idei utolsó két futamon Romain Grosjeant helyettesítő Pietro Fittipaldi, vagy
  • (a motorpartnerség révén) két Ferrari junior Callum Ilott és Robert Shwartzman – előbbi a második, utóbbi a negyedik lett az F2 2020-as idényében.

Ha tapasztalat és pénz, akkor...

Alexander Albon és Danyiil Kvjat is ülés nélkül maradt 2021-re, mindkettőjük tudja, mi fán terem az F1, ráadásul erős anyagi támogatás áll mögöttük.

Igaz ott van még Romain Grosjean, Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg is – mindegyikük kétségkívül roppant rutinos pilóta –, azonban az anyagiakban egyikük sem túl erős.

Mazepin haasos csapattársa, a legendás Michael Schumacher fia is elmondta, mit gondol a dologról:

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.