Ha egy gyártónak sikerül rekordot döntenie a Nürburgringen, azonnal elbüszkélkedik vele, még akkor is, ha nem abszolút legjobb időről van szó, hanem csak egy kategóriában villantott nagyot. Nem így a Volvo, aki már egy éve a leggyorsabb volt az S60-nal, csak nem szólt senkinek.

Egyre komolyabban gondolja sportos terveit a Volvo. Ha nem is elsősorban a gyors autóiról ismered, de gyári csapattal vesznek részt a WTCC sorozatban, és ott az S60 és V60 modellekből a Polestar kivitel, amiről most kiderült, hogy rekordot döntött a Nürburgringen. Nem most, hanem egy éve, csak azóta nem szóltak senkinek.

A fejlesztése során tesztelte a Volvót a huszonegy kilométeres pályán a versenycsapatot is működtető Cyan Racing, és 7 perc 51 másodperc alatt értek körbe, 5 másodperccel gyorsabban, mint az addigi legjobb négyajtós Subaru WRX STI. Tegyük hozzá, hogy a Porsche Panamera Turbo 7 perc 38 másodperces ideje nem számít bele, mert valójában nem négy-, hanem ötajtós.

De azóta már nem a Volvo lenne a Nordschleife leggyorsabb négyajtósa, mert az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio behúzott egy fantasztikus 7 perc 32 másodperces eredményt. Igaz, az olasz szedán 505 lóerős biturbó V6-osa jóval erősebb is az S60 Polestar 367 lóerős, kétliteres négyhengeresénél. Úgyhogy mondhatjuk, a Volvóé még mindig a leggyorsabb négyajtós négyhengeres a Ringen.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában