Az utóbbi években megszokhattuk, hogy szinte minden multinacionális vállalat megváltoztatta, modernebbre cserélte a logóját, és ez a trend most az OMV-t is elérte. A töltőállomásokon is kicserélik a közel három évtizede használt logót.

Az OMV története már 1956-ban elkezdődött, amikor Österreichische Mineralölverwaltungs Aktiengesellschaft néven az osztrák állam átvette az olaj és gáz feldolgozását és forgalmazását, a neve az osztrák ásványolaj-kezelő részvénytársaság rövidítéséből született. Négy évvel később nyitott meg a schwechati olajfinomító, amit biztosan láttál már, ha Bécs felé autóztál.

A schwechati finomító minden nyugatra utazó jó ismerőse
A legelső OMV töltőállomás Bécs-Auhof közelében 1990-ben

A nyolcvanas évek végén elindult a társaság privatizációja, és furcsán hangzik, de

az első saját márkás töltőállomásuk az alapítás után sokkal később, csak 1990-ben nyitott meg

Bécs közelében. A cégnek és a kútnak akkor még ÖMV volt a neve, amit 1995-ben, a nemzetközi terjeszkedéssel együtt változtattak OMV-re, azóta tehát ékezet nélkül kell írni a nevét. Az első kút megnyitása után négy hónap alatt 345 korábbi Aral és Elan töltőállomás nevét változtatták meg Ausztriában.

A változó világunkban ritkaság, hogy azóta, tehát csaknem harminc éve velünk van az OMV kék és zöld arculata, és a jól ismert logója.

A cég azonban mára jóval többet jelent egy olajtársaságnál, ezért idejét látták annak, hogy az emblémáját is modernebbre cseréljék. A dupla OMV felirat egy kerek szimbólumnak adja át a helyét, és a színeket is megújították.

Az új dizájnt fokozatosan vezetik be hét ország mintegy ezer OMV töltőállomásán, amelyek naponta több mint 650 ezer vásárlót szolgálnak ki. A következő három évben Magyarország mellett Ausztriában, Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Bulgáriában és Szerbiában is megjelenik az OMV új arculata, amihez az 1994-ben bevezetett Viva shopok logója is hozzátartozik.

Még egy olajtársaságos sztori jöhet?

Százéves az Aral, ami a szuperbenzinről kapta a nevét

Magyarországon már több mint húsz éve nincs kútja, de azért még emlékszel rá?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés