Önvezető villanybuszok állnak forgalomba Bécsben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyre többen választják a tömegközlekedést az osztrák fővárosban, a fejlesztésekkel pedig tovább akarják növelni a számukat.

Jó évet zárt 2018-ban a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien: ötödik éve emelkedett az utasok száma, és tovább nőtt az éves bérlet népszerűsége is. A bécsi buszokon, villamosokon és metrókon naponta átlagosan 2,6 millió ember utazott, ami éves szinten 965,9 millió utast jelent. Nőtt az éves bérlettel rendelkezők száma is: az előző évhez képest 40 ezerrel több bécsinek, összesen 822 ezer embernek volt éves bérlete, amivel

Azért, hogy a zsúfoltságot és a károsanyag-kibocsátást csökkentő tendencia ne változzon, idén 435 millió eurót (kb. 138 milliárd forint) fordítanak a bécsi tömegközlekedés fejlesztésére. Többek között modernizálják az autóbusz- és villamosflottát, metróállomásokat és síneket újítanak fel, és tovább építik az U2xU5-ös metrót. Klimatizálják az U6-os metró szerelvényeit, és a meglévő 13 ezer mellé további 600 biztonsági kamerát szerelnek fel a járművekbe és az állomásokon.

Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben, ahol menetrendsz szerint szállítja majd az utasokat.

(Forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája, fotó: Manfred Helmer/Wiener Linien)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.