A Corsa már több mint negyven éve az Opel egyik legfontosabb modellje, és most megérkezett a hatodik generáció megújult változata, ami megkapta a márka új arculatát, a kínálata pedig mild hibrid és újabb elektromos hajtással bővült.

1982 óta töretlenül hódít az Opel szerethető kisautója, a Corsa, amiből 2019-ben mutatták be a jelenlegi, hatodik generációt, és aminél most jött el a ráncfelvarrás ideje. Számítani lehetett rá, hogy felkerül rá az Opel aktuális arculatát meghatározó fekete maszk, a Vizor, de a Corsa megújulása ezen kívül is tartogat újdonságokat.

Az új Mokka és Astra már eleve az Opel jelenlegi stílusában készült, míg a Corsa dizájnja inkább az elődökét idézte, de a Crossland és a Grandland után most

az Opel örökifjú kisautója is megkapta a klasszikus Mantát idéző fekete maszkot.

Az emblémája matt szürke vagy fekete lehet, és a lökhárító légbeömlője is karakteresebb lett.

A Corsa a kisautók közt elsőként kapott LED-es mátrixfényszórót, amit most továbbfejlesztettek,

a 8 helyett 14 szegmensből álló lámpa még pontosabban teríti a fényt az útra. Hátulról nézve a középre tett Corsa feliratról lehet felismerni az új modellt, de a képeken látható Grafik Grey fényezés is most jelent meg.

Belül új a kormánykerék, de ismerősek rajta a kapcsolók, mögötte pedig átdolgozták a műszeregység kijelzőjét, ami színesebb és élesebb is lett. Hasonlót mondhatunk el a középkonzol érintőképernyőjéről is, ami immár 10 colos méretű, új a panorámaképes tolatókamera, az okostelefon-tükrözés és -töltés is mehet már vezeték nélkül.

A Corsának ez a generációja volt elsőként elérhető tisztán elektromos hajtású változatban,

aminek az Astra mintájára a frissítés után Corsa-e helyett Corsa Electric lesz a neve, a kínálata pedig kéttagúra bővül. Az eddigi 136 lóerős modell mellé érkezik a Stellantis továbbfejlesztett hajtáslánca 156 lóerővel, a két változat hatótávja 357 és 402 kilométer lesz.

Az Opelnél most először jelenik meg a 48 voltos mild hibrid rendszer, ami az 1,2 literes, háromhengeres turbós benzinmotorhoz érhető el, 100 és 136 lóerős változatban is, hozzá egy új duplakuplungos váltót kínálnak. Rüsselsheimben tehát még nem mondtak le a kisautókról, a megújult Corsa pedig még az idén megjön a kereskedésekbe.

Ez is érdekelhet:

40 éves az Opel örökifjú kisautója – a Corsa-sztori

Mutatjuk a Corsa történetének legérdekesebb állomásait.

32 éves Corsát is kiállít az Opel a frankfurti szalonon

Egy portugál garázsban felejtődött, megmentették ezt a ritka Corsa GT-t.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Hatvan éve így született a Ford Mustang legendája

Kényelmes tempónál is könnyen történhet hatautós baleset az autópályán

További cikkeink a témában